ITF’in kara taşımacılığı bölüm başkanı Noel Coard, üç kişilik ITF heyetinde yer alan isimlerden biri. Coard şöyle dedi: “Adalet Bakanlığı Komisyonu görüşme talebimizi reddetti ve üyemiz TÜMTİS sendikasının cezaevinde bulunan şube başkanı Nurettin Kılıçdoğan’ı ziyaret etmemizi engelledi. Aynı zamanda, hükümet tüm bakanları bir araya topladı ve Türkiyeli sendikalar arasında işçilere karşı, zaten sürmekte olan şiddet uygulamalarında bir artış yaşanabileceği konusunda ciddi şüpheler var.”
Coard sözlerini şöyle sürdürdü: “Ne yazık ki, TÜMTİS’ten sık sık yaşanan tipik bir olayın şimdi bir kez daha tekrarlandığını öğrenmiş bulunuyoruz. Gaziantep'te bulunan bir antrepo şirketinde, şirket yönetimi sendikaya üye olmak isteyen işçileri tehdit ediyor ve işten çıkarıyordu. Şirket yönetimi antrepo önünde direniş eylemi başlatan işçilere tacizde bulundu ve saldırdı. Dün direniş yerine çevik kuvvet polisi geldi ve işçilere Gaziantep Valisi’nin olağanüstü hal uygulamasını bahane ederek yaptıkları protesto eylemini yasakladığını söyledi. Ardından çevik kuvvet protestoyu dağıttı.”
ITF heyeti şu ana kadar, liman işçileri sendikası Liman-İş, demiryolu işçileri sendikası Demiryol-İş, BTS (Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası) ve TÜRK-İŞ konfederasyonunun genel başkanı ve genel sekreteri ile bir araya geldi. Heyet, ITF üyesi sendikalarla görüşmeler yapmaya devam edecek ve İstanbul'da DHL Express önündeki direniş eylemine katılacak.
ITF başkanı Paddy Crumlin şunları söyledi: "Heyet, Erdoğan hükümetinin sendika karşıtı ve anti-demokratik gündemine ilişkin endişe verici yeni kanıtlara ulaştı. Diyalog önerisinde bulunduk ve karşılığında reddedildik. Türkiye, kitlesel tutuklamalar, kamu sektörü çalışanlarının kitlesel olarak işten çıkarılması ve basını sindirme ve baskı altına alma uygulamalarıyla dış dünyadan giderek daha fazla kopan bir ülke haline geliyor. Hükümete bir kez daha bu tutumundan vazgeçmesi ve uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmesi çağrısını yapıyoruz."
Türkiye’yi ziyaret eden ITF heyetinden uyarı: ‘hükümetin baskıcı uygulamaları büyük ihtimalle artacak’
NACHRICHTEN
Presseerklärung
VOR ORT
NACHRICHTEN
ITF-Frauen bewegen die Welt
Für eine Welt, in der Geschlechtergleichstellung kein Versprechen, sondern gelebte Realität ist Bei ihrem ersten Zusammentreffen seit ihrer Wahl auf dem Kongress im Oktober 2024 bekräftigten die
NACHRICHTEN
Neuer Pakt zum Schutz des Fahrpersonals auf dem Bi-Ozeanischen Korridor in Südamerika
Die Internationale Arbeitsorganisation (IAO) hat wegweisende Empfehlungen für die Nachhaltigkeit des Straßengüterverkehrs auf dem Bi-Ozeanischen Korridor in Südamerika herausgegeben. Die Empfehlungen
NACHRICHTEN
Lohnerhöhungen und Verbesserungen der Lebensqualität für fast 200.000 dänische Verkehrsbeschäftigte
Die der Internationalen Transportarbeiter-Föderation (ITF) angeschlossene Gewerkschaft 3F Transport hat mit dem Dänischen Industrieverband einen wegweisenden neuen Kollektivvertrag für den Verkehrssektor ausgehandelt.